A Waboba története

Jan von Heland

A Waboba labdák feltalálása egy svéd úriember, Jan von Heland nevéhez fűződik, aki 1983-ban úgy dobott el fejjel lefelé egy frizbit, hogy az visszapattant a vízről. Elkezdett kísérletezni, hogy a víz felületét milyen vízi szabadidősportokhoz lehet felhasználni. Így vette kezdetét a különféle formák és anyagok tesztelése.

Von Heland a 90-es években jutott el annak megállapítására, hogy a sűrűség és a puhaság egy bizonyos kombinációja esetén a labda jól pattan a vízen. Több évnek kellett azonban még eltelnie, mire a megszületett a tökéletes formula.
Az első legyártott prototípus még nyeletlen fejszeként süllyedt el a vízben, de a kitartó munkának és lelkesedésnek köszönhetően a siker nem maradt el, és a piacon megjelentek a fantasztikus Waboba labdák.

A Waboba cég folyamatos innovációjának köszönhetően az évek folyamán újabb és újabb termékekkel bővült a skála, és ez a trend a jövőben is folytatódik. Ha szereted a különleges szabadidősport-termékeket, érdemes gyakran ellátogatnod oldalunkra a legfrissebb újdonságokért!

Működése

About Waboba Ball

A Waboba Extreme és Pro modellek speciális polimer zselével vannak töltve, amit polimer-elasztán réteg borít. A polimerek és az elasztán teszi lehetővé, hogy a labda pattanjon a vízen és ne süllyedjen el. A labdák nagyon jól bírják a vizet, de nem alkalmasak szárazföldi, illetve fali játékra.
A vízi Waboba modelleket speciális külső szivacsréteg fedi, ami körbevonja a műanyag és gáz töltésű belső magot.
Azok pedig, akik nem elégszenek meg a Wabobák csodálatos pattogó tulajdonságával és szeretnének többet tudni a háttérben megbúvó, további technikai részletekről is, azok nyugodtan megtekinthetik Jan von Heland, még 2006-ban benyújtott Waboba szabadalmi dokumentációját!

A Waboba bejegyzett márkanév, a labdákat nemzetközi szabadalom védi.
A Waboba termékek megfelelnek minden EU termékbiztonsági szabályozásnak.

Comments are closed.